Atelier De Blauwe Regen

schilderijen

Schilderijen kunnen worden bezichtigd in het atelier en op tentoonstellingen. Prijsopgaaf op aanvraag of in de catalogus van de tentoonstelling.

GiclÉe

Van twee werken zijn giclée printen te koop: Leycesteria formosa (Fazantenbes)en de Allium sativus (Knoflook). Van beide afbeeldingen is een beperkte oplage (30) gemaakt. Prijsopgaaf op aanvraag.

Wat is GiclÉe print?

De giclée (uit te spreken als zjie-kléé) is een term, die afgeleid is van het Franse werkwoord "gicler", dat 'stralen' of 'vernevelen' betekent. De giclée techniek is een nieuwe meervoudige druklaagtechniek zonder platen. Deze nieuwe methode dient niet te worden gezien als een vervanger van litho of zeefdruk, maar heeft zich tussen de bestaande kunstdruktechnieken een eigen plaats verworven. Ervaren reproductiespecialisten gebruiken de methode om in samenwerking met de artiest originele schilderijen of tekeningen hoogwaardig te reproduceren. De term giclée is overgenomen in de kunstwereld om de betere digitale fine art prints te duiden. Gicléeprints worden ook wel anders genoemd: bijvoorbeeld "digitale zeefdruk" .

Wanneer is er sprake van een echte giclÉeprint ?

Het originele schilderij of aquarel is op hoogwaardige wijze gedigitaliseerd.

Een echte gicléeprint is druktechnisch van goede kwaliteit. Is uitsluitend op museum kwaliteitsmaterialen gedrukt, met duurzame, lang houdbare inkten.

In het beeld is geen oneffenheid zichtbaar.
De afbeelding is puntloos, volledig schoon, heeft geen drukfouten of andere oneffenheden. Er zijn geen stofjes, krasjes of vuiltjes zichtbaar.

Een echte gicléeprint wordt in nauwe samenwerking met de kunstenaar zelf op kleur gecorrigeerd en op eindresultaat beoordeeld.

Een gicléeprint is voorzien van een door de kunstenaar persoonlijk ondertekend certificaat waarin o.a. vermeld staat op welk materiaal er is gedrukt, door welke firma de druk is gemaakt, hoe groot de editie is, welk nummer uit de gehele editie het betreft en op welke datum de print is uitgegeven.